Vrienden
‘Kameraden, gedenkt uw zwakke en ongelukkige werkgezellen. Steunt Heropbeuring!’ De boodschap verschijnt telkens opnieuw in kleine maar vette lettertjes tussen de andere artikels. Een lezer van het BTB-blad De Haven in 1947 kan er niet naast kijken.
Van bij de aanvang in het begin van de 20e eeuw staat niet alleen de teringlijderskas de zieken bij. Ook Heropbeuring en haar feestkomiteit en later De Vriendenkring mobiliseren hulp en steun en bekommeren zich om de gezinnen en de kinderen van de zieken.
Na de heropening van De Mick in 1953 schiet het feestcomité pas echt in gang. In de loop van de jaren 1950 organiseert het comité meer dan tweehonderd avonden, waarmee het zich tot een van de grootste concertorganisatoren van het Antwerpse ontpopt.
Even terug naar 1958, want dan begint De Vriendenkring zowaar met een jaarlijkse operavoorstelling onder de ronkende naam ‘galavoorstelling’.
Verder is er van oudsher het kraam op de jaarlijkse Sinksenfoor. Van 1956 tot 1978 krijgt De Mick een standplaats ter beschikking voorbehouden aan liefdadige werken.
Als het al onbegonnen werk is om de algemene activiteiten van De Vriendenkring op te sommen, dan geldt dat zeker voor de afdelingen.
En zo zijn we bij de centen beland. Wat heeft dat nu allemaal opgebracht? De sommen zijn natuurlijk moeilijk vergelijkbaar over de jaren heen, maar het gaat in elk geval om verbazend hoge bedragen.